Höstläsning

Då hösten och vintern inte verkar komma överens om vems tur det är att ta plats uppstår väldigt blandat väder. I helgen var det kallt och klart och fint när mamma och pappa kom och hälsade på. Nu när de har åkt hem igen passar regnrusket perfekt till den lilla känslan av ensamhet som petar på mig.

20161115_113348
Då jag inte har någon som helst lust att gå ut, trots rastlösheten som kryper i mina ben, passar jag på att läsa lite. Härom dagen fick jag en bok av butikschefen på jobbet; ”Vita spår” av Emelie Schepp. Jag hade börjat lite smått på den och fortsatte med den igår. Vanligtvis läser jag inte deckare och kriminalromaner, men boken var gratis och verkade bra så jag gav den en chans. ”Vita spår” är andra delen i Schepps serie om åklagaren Jana Berzelius och boken handlar om hur hon ställs mot sin mörka bakgrund och minnena kopplade till den, hur ett spår i en drogkartell upptäcks då en thailändsk flicka med magen full av kapslar fyllda med heroin och kokain, hittas död på ett tåg i Norrköping. Jag tyckte handlingen lät intressant och omslaget är översållad med utdrag ur recensioner från olika bloggar och tidningar. Jag kom ungefär halvvägs igenom boken innan jag bestämde mig för att inte slösa mer tid på den. Schepps förvirrande om ofullständiga beskrivningar och hennes grammatiskt bristande språk gjorde att jag inte orkade med den längre. Jag kom så långt som till sidan 128 eftersom språket, sin ogrammatiska konstruktion till trots, hade ett ganska bra flyt. Men då ordet ”kilometrarna” dök upp på sidan 128 fick jag nog. Ska man ge sig på att vara författare borde man väl åtminstone se till att veta att det heter ”kilometerna”, eller vara säker på att texten blir korrläst av någon som har bättre koll. ”Vita spår” kunde blivit bra, men nu blev den inte det då Schepp (eller möjligtvis folket på Månpocket) helt enkelt sket i språket. Och för någon som jag, som faktiskt bryr sig om ett någorlunda korrekt språkbruk, är det ganska väsentligt.

20161115_113258

Så istället för att slösa mer tid på en dåligt skriven bok bestämde jag mig för att gå vidare med livet och plockade upp en bok jag en gång hittade i en second handaffär i Flen, om jag inte minns helt fel. Jag har nu nyligen börjat på Saga Borgs roman ”Urlas skugga”. Detta är första boken i den andra trilogin i serien om Jarastavens vandring. Denna serie utspelar sig under svensk folkvandringstid och ”Urlas skugga” handlar om hur völvan Siris dotter Jorun kämpar för att bli en riktig völva och hur ondskan kallad Urlas skugga kommer närmare deras by och krånglar till saker. Vi får se, men den verkar lovande.

20161115_113334


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s